pajj

Rotfruktspaj med fetaost

Hitta fler av Malins recept och matinspiration på Instagramkontot malinmoments

Pajdeg:
1 dl majsmjöl
1 dl teff flour (eller havremjöl)
1 dl havremjöl
1 dl linfrön
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 tsk salt

Fyllning:
2 kokade rödbetor
1 stor kokad palsternacka
3 stora morötter
6 ägg
2 dl valfri mjölk
salt, peppar efter smak
150g fetaost
1 msk pumpa frön
1 msk solrosfrön

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220.
2. Blanda ingredienserna för degen och låt vila i kylen minst 15 min. (Mixa ev. havregryn till mjöl i en mixer)
3. Använd en kavel och två bakplåtspapper för att kavla ut degen tunt. Lägg degen mellan papperna och kavla ut. Vänd sedan enkelt över degen i en ca. 30 cm bred pajform.
4. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnen ca. 15 min.
5. Vispa ihop ägg och mjölk.
6. Skär rotfrukterna och fetaosten i små kuber och rundlar.
7. Ta ut pajskalet och lägg i rotfrukterna samt osten.
8. Häll på äggblandningen.
9. Garnera med pumpa och solrosfrön
10. Lägg in i ugnen ca. 25 min eller tills äggblandningen är fast. (Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet om pajen börjar se bränd ut.)
11. Låt svalna något och servera sedan med valfri grönsallad. Ringla gärna honung över pajen.

Kommentera