emmah

Rostad tomatsås med färsk vitlök och parmesanost

Ta del av mer inspiration och recept på Emmas egna hemsida emmasmatlagning.se eller Instagram emmasmatlagning

Rostad tomatsås med färsk vitlök och parmsesanost
– Enkel, god, billig och vegetarisk pastarätt som sköter sig själv och är full av smak 😋😍

För 4 portioner
Du behöver:
4 port pasta
10 stora solmogna tomater
5 st gul lök
5 st vitlöksklyftor
1 bit purjolök
0,5 dl olivolja
Svartpeppar
Chilipeppar
Torkad basilika
Salt

Toppa rätten med
Parmesanost
3 st rivna vitlöksklyftor
Färsk basilika
Småtomater

Gör så här:
Sätt ungen på 175 grader. Kvarta tomater och gul lök. Skala vitlöken och pressa dem med en kniv så att de blir lite lätt mosade (detta för att få ur mer smak ur vitlöken). Skär purjolöken i mindre bitar. Lägg allt på en plåt och ringla över olivolja och krydda med salt. Sätt in i ungen i ca 60-70 min.

Mixa grönsakerna med en stavmixer eller matberedare monterad med kniv. Personligen vill jag ha lite rustik tomatsås och ha bitar kvar i den, men det är en smaksak 🤗 Smaksätt med färsk riven vitlök, svart- och chilipeppar, torkad basilika, paprikapulver och salt. Var inte rädd trycka på med kryddorna… Hacka ner ett par råa småtomater.

Koka pastan enligt anvisningar – minus 1-2 min för att få al dente. Glöm inte salta vattnet (!!). Blanda tomatsåsen med den kokta pastan. Smaka av och krydda mer om det behövs. Spara lite av såsen att toppa rätten med. Garnera med riven parmesanost och färsk basilika 🍅🍝🌱

Kommentera