img_0692

Indisk kikärtsgryta

Hitta fler av Fridas recept på hennes blogg Fridas Kök eller matinspiration på Instagramkontot fridamartis

Ingredienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja
1 röd chili
ingefära, färsk
1-2 msk Garam Masala-krydda
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 frp kikärtor
röda linser
salt
persilja, färsk

—-

naanbröd
smör
vitlök
havssalt
persilja, färsk

Gör så här:

Finhacka lök, vitlök och chili. Stek mjukt i olja. Tillsätt garam masala och riv i ingefäran. Fräs en stund. Häll på de krossade tomaterna och kokosmjölken. Låt koka en stund. Skölj linser och kikärtor och tillsätt i grytan i slutet av koktiden. Klipp till sist i persilja och smaka av med salt.
Smält smör och pressa i vitlök. Pensla naanbröden med vitlökssmöret, strö över havssalt och klipp över lite färsk persilja. Grädda mitt i ugnen i ca 2 min på 200 grader.
Servera grytan med bröden och ris.

 

Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with a6 preset

Kommentera