veglasagne

Vegetarisk Lasagne

Ingredienser:

2 purjolökar eller 1 purjolök och ca 4 stjälkar salladslök
½ gul lök
ca 2 dl röda linser
400 g krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1/2 msk oregano
lasagneplattor
500 g keso
(2 dl riven ost )

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj och strimla purjolöken och salladslöken, hacka den gula löken, fräs allt i smör i en gryta.
3. Rör ner sköljda linser, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, salt, peppar, oregano och lite vatten.
4. Låt koka till linserna är i stort sett färdiga (mer vatten kan behöva tillsättas eftersom).
5. Tillsätt sedan grädden och låt såsen koka ihop.
6. Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Kommentera