image

Vegetarisk Boeuf Bourguignon

Ingredienser:
1 paket á oumph the chunk
5 dl rödvin
7 dl vatten
2 msk grönsaksfond (jag använde kantarellbuljong från Touch of taste)
1 msk kinesisk soja
4 msk tomatpuré
3,5 msk vetemjöl
ca 15 små steklökar
2 stora morötter
500 g medelstora skogschampinjoner
5 lagerblad
1 tsk råsocker
2 tsk torkad timjan
1 dl hackad bladpersilja
Frivilligt: 1/2 tsk malen kryddpeppar
2 vitlöksklyftor
Salt och Svartpeppar efter smak
Rapsolja att steka i

Tillagning:

Börja med att bryna oumphen i en stekpanna och lägg därefter över dem i en stor gryta. Tillsätt mjöl, timjan, lagerblad och tomatpuré och blanda väl. Tillsätt direkt därefter salt, peppar, (kryddpeppar), vin, socker, soja, vatten och fond och låt därefter koka under lock i 1,5 timme (har man inte så lång tid så smakade det även gott efter 40 min men ju längre desto godare ;))

Skala steklökarna hela, skala och skiva morötterna grovt och halvera champinjonerna. När grytan kokat i 1,5 timme tillsätter du morötterna. Låt koka i 10 minuter till. Bryn under tiden löken och svampen i en stekpanna tillsammans med vitlöken och tillsätt sedan dessa till grytan. Rör om så att allt täcks och låt koka i 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar, tillsätt bladpersilja och servera! Jättegott att servera till potatis, gärna så att den tar upp såsen!

Kommentera