flaskfilegryta

Fläskfilégryta med kronärtskockshjärtan

Ingredienser (4 portioner):
600 gram fläskfilé
rivet skal från en citron
3 st vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
1 tsk soja
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
en burk kronärtskockshjärtan

Gör så här:
Skär fläskfilén i tjocka skivor och hacka vitlöken. Bryn först fläskfilén och krydda den med salt och peppar. Ta upp fläskfilén ur stekpannan och fräs vitlöken. Låt samtidigt kronärtskockorna rinna av och halvera dem. Därefter, blanda crème fraiche, kalvfond, timjan och soja i en gryta. Lägg i köttet, vitlöken och kronärtskockorna och låt koka i 5-10 minuter. Ifall såsen blir för tjock, späd med vatten (blir bra lovar).

Kommentera