img_5254

Honungsmarinerad karré med rotfrukter

Till 3 portioner behövs:
1 palsternacka
1-2 sötpotatisar
1 rödlök
1 msk olja
salt och svartpeppar

3 skivor fläskkarré
1,5 tsk sambal oelek
2 msk honung

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär sötpotatisen och palsternackan i ungefär lika stora bitar. Skala och klyfta löken. Blanda sedan rotfrukterna och löken med oljan och lägg allt på en plåt. Salta och peppra och låt vara i ugnen i ca 30 min.
3. Bryn karréskivorna i oljan i en stekpanna. Salta. Blanda honung och sambal oelek och bred på karrén. Lägg dem på plåten tillsammans med rotfrukterna när det återstår ca 6 minuter av tillagningstiden.

Denna rätt kan även serveras med tzatziki om så önskas!

Kommentera