graola

Müsli

Saras recept på hemmagjord granola/müsli. Eller kanske snarare en guide till att skapa din egen perfekta müsliblandning.
Grundidén är att rosta torra ingredienser såsom havregryn, nötter och frön. För att få den knapriga konsistensen tillsätter man ingredienser såsom kokosolja/smör/rapsolja/vatten/honung.

Ingredienser ( på ett ungefär )

5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön/melonkärnor
1 dl hackade nötter
1 dl kokosflingor
1 dl juice (valfritt som det mesta andra.. men blir supergott!)

Tips på smaksättare:
– Kakao
– Pepparkakskrydda (malen ingefära, malen nejlika, kanel, kardemumma)
– Vaniljpulver

Tips på tillägg efter rostningen
– 
Hackad choklad
– Russin, bitar av torkade aprikoser/fikon/dadlar
– Kokosflakes

Beskrivning

Sätt en kastrull på låg värme för att smälta kokosoljan/smöret/honungen eller vad du nu vill använda i den blandningen. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och häll över kastrullens innehåll och rör om. Fördela jämt över en plåt med bakplåtspapper och rosta i 150 grader i 30-50 min (håll koll och rör om ibland, speciellt vid stora satser)

Kommentera