laxpasta

Laxpasta med körsbärstomater och spenat.

Ingredienser:

4 Laxfiléer
1 Gul lök
2-3 Klyftor vitlök
1 Röd chili
Babyspenat (så mycket du vill)
Körsbärstomater (så mycket du vill)
2 dl Cremé fraiche
1 Fiskbuljongstärning
Matlagningsgrädde
Citronsaft
Salt
Peppar
Valfri pasta

Gör såhär:

Börja med att skära laxen i mindre kuber. Hacka lök och chili och pressa vitlöken med en vitlökspress. Dela körsbärstomaterna i halvor. Fräs löken, vitlöken, chilin och tomaterna i en stekpanna på medelhög värme tills löken mjuknar och tomaternas skal blir skrynkligt.

Ha sedan i cremé fraichen i stekpannan och låt smälta. Tillsätt lite matlagningsgrädde för att späda ut såsen lite. Lägg i buljongtärningen. Lägg sedan i spenaten i såsen och rör om så att allt blandar sig. Låt såsen koka en stund( ca 5 min). Om såsen känns för tjock kan du spä ut den med lite vatten.

Ha i laxen och låt koka tills laxen är tillagad (ca 3-4 min). Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft (inte för mycket). Servera med pasta!

Kommentera